Aiko Terweduwe

18 jun 2020 | Lesgevers

Aiko zette zijn eerste danspassen op zesjarige leeftijd in Danscentrum Aike Raes te Heverlee. Daar mocht hij na de vele jaren les deel uitmaken van de urban productiegroep o.l.v. Steeve Austin. In diezelfde periode voerde hij als danser ook enkele projecten uit in het televisielandschap (‘Junior Eurosong’ en ‘De Dansbende’).
Doorheen de jaren verlegde Aiko steeds zijn grenzen door alle stijlen binnen de hiphop-cultuur aan te gaan. Zo leerde hij onder meer Popping & Locking van Mike Alvarez, New Style van Fundi Omari, House van Kalila Hermant, etc.  Ook op nationale en internationale stages volgde Aiko workshops van zijn grootste idolen, zoals Bam Martin, Lyle Beniga, Quick Crew en Kapela Marna.

Reeds op veertienjarige leeftijd kreeg hij de kans om opgeleid te worden tot volwaardig dansdocent en choreograaf. Intussen mocht Aiko lesgeven in dansscholen als Movezone (Brussel), UCLL (Leuven) en Aike Raes Danscentrum (Leuven).

Sinds 2019 is Aiko eveneens actief als leerkracht in het secundair onderwijs. Hij maakt tijdens het voorbereiden en geven van zijn danslessen gretig gebruik van de kennis die hij mag opdoen tijdens het uitvoeren van deze andere passie.

Bij VZW Puur neemt hij op woensdagavond de hiphopdansers mee op sleeptouw.

Deze website gebruikt cookies. Als je de cookies aanvaardt, kunnen wij jouw surfervaring optimaliseren dankzij de info die je met ons deelt. De keuze is volledig aan jou.