Alyssa Luypaert

20 nov 2021 | Lesgevers

Alyssa is een Brusselse artistieke duizendpoot die voor het eerst geïntroduceerd werd aan het grote publiek als 17-jarig meisje in Idool 2011 (VTM). Haar muzikale loopbaan begon lang daarvoor met viool, piano, notenleerlessen op de muziekacademie en een dansopleiding in het dance center Alaeti, waar ze haar eerste musicalrollen kreeg.
Na Idool 2011 zette Alyssa haar studies verder aan de Kunsthumaniora van Antwerpen om vervolgens de musicaltheater opleiding te volgen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Later deed ze daar ook de muziektheater master aan het conservatorium, in combinatie met een Meisner opleiding op de Meisner Toneelacademie Paul Dekker. Naast uitdagende rollen tijdens haar studies zoals Peppermint Patty (You’re a Good Man Charlie Brown) of Carmen (Fame), was Alyssa te zien in de Efteling in diverse rollen, in het ensemble van Pinokkio de musical, als Speaking Host bij Harry Potter the Exhibition (Warner Bros), Shirin in de tv-show Grenslanders, Aurora/de Spinnenvrouw in Kiss of the Spider Woman (Inteam Producties), Tarantula in de tv-serie de Nachtwacht (Studio 100) en als de Vlaamse stem van Nyela Malik in The Athena op Ketnet.
Momenteel straalt ze in de uitdagende musical The Bodyguard als backing vocalist, maar ook als cover van de hoofdrollen Rachel en Nicki Marron.
Bij VZW Puur zal zij vanaf nu samen met Hélène en Martijn de musicallessen geven. Alyssa neemt het dansgedeelte voor haar rekening.