Ilke Teerlinck

18 jun 2020 | Lesgevers

Ilke studeerde in 2015 af op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg (NL) als uitvoerend danseres in danstheater en moderne dans. Momenteel werkt ze freelance als danser en performer, gespecialiseerd in hedendaagse dans en danstheater voor het jonge publiek.
Ze werkte voornamelijk als tweede cast voor het dansgezelschap tout petit in hun voorstellingen ‘Kom mee, Leon!’, ‘Schots en scheef’ en ‘licht!’ en als danseres in het multidisciplinaire gezelschap Sprookjes Enzo in de voorstelling ‘Lampionaio’. Ze was ook te zien in de voorstellingen ‘Sneeuw!’ en ‘De tuin’ van Sprookjes Enzo, in ‘Villa Wenkelbrauw’ van Kopland en als tweede cast in ‘Als alles kan, kan niets kapot’ van Kopseer.Hiernaast geeft Ilke ook lessen en workshops in hedendaagse dans en verschillende andere dansstijlen. Ze werkte jaren als dansdocente bij danscentrum Aike Raes en als choreografe bij het choreografisch danstheater Kordante, danscentrum Aike Raes en Puur vzw. Momenteel geeft ze artistieke cursussen en workshops bij onder andere Wisper vzw.

Bij Vzw Puur zal ze samen met Christophe en Cliff één van de lesgevers Modern Jazz op dinsdag zijn.

Deze website gebruikt cookies. Als je de cookies aanvaardt, kunnen wij jouw surfervaring optimaliseren dankzij de info die je met ons deelt. De keuze is volledig aan jou.