Thibault Bollue

2 jun 2022 | Lesgevers

In 2002 zette Thibault zijn eerste danspassen in het danscentrum Aike Raes, waar hij tot heden in verschillende dansstijlen les volgt. In het secundair onderwijs koos Thibault voor de richting sport + optie dans aan het K.A Redingenhof waar hij les kreeg binnen de dansstijlen klassiek ballet, jazzdans, streetdans, showdans en hedendaags. In 2016 zette hij zijn studie verder aan de UCLL waar hij in 2019 afstudeerde als leerkracht lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie. Nadien besloot hij om het vak training en coaching dans op te nemen aan de KUL met als doel om zijn trainer B diploma te behalen. 

Thibault heeft deel uitgemaakt van verschillende productiegroepen: Aira mini’s onder begeleiding van Sarah Coene(2008 – 2010), VTMKzoom (2010 – 2012), Compagnie Aira onder begeleiding van Aike Raes (2012 – 2020), Aira United onder begeleiding van Sarah Coene & Julie Baillieu (2013 – 2017), Compagnie Cocon (2015 – 2016). 

Jaarlijks schoolt Thibault zich bij met verschillende workshops in binnen- en buitenland zoals Dance Intensive Isabelle Beernaert, World Dance Movement in Italië, IAB Summer Intensive in Spanje, Independent Program Broadway Dance Center in New York, … 

Sinds 2017 geeft Thibault les in het danscentrum Aike Raes en hij werd in 2020 mede coach van Compagnie Aira. Daarnaast gaf hij les aan de eerste graad van de richting moderne wetenschappen optie dans op het K.A. Redingenhof. 

Tijdens zijn lessen legt Thibault de focus op de techniek, het zelfvertrouwen en het plezier die zijn dansers nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. Elke danser krijgt de ruimte en tijd om zich op zijn eigen niveau en tempo te ontwikkelen. 
Thibault zal op maandag de lessen Modern Jazz Juniors, Seniors, Volwassenen en Techniek/Modern B voor zijn rekening nemen.