Amber Merchez

2 jun 2022 | Lesgevers

Amber begon op jonge leeftijd met het proeven van diverse dansstijlen jazz, street en ballet. Al snel verdiepte ze zich in heel wat meer stijlen zoals showdance, cheerleaden en modern/hedendaags. In 2015 studeerde ze af aan de dansopleiding te K.A.Redingenhof. Door de jaren heen volgde ze veel nationale en internationale stages en workshops. Via deze workshops ontdekte ze de girly hiphop, een stijl waarin ze nu al een aantal jaar workshops en lessen geeft. 

Op 10-jarige leeftijd deed Amber auditie voor de Aira Mini’s, een cheerleadingteam in Leuven. Tot 2019 danste ze bij de Aira Girls, een cheerleading team dat zevenvoudig Belgisch kampioen werd. Tot op de dag van vandaag is Amber de coach van dit succesvol team.

Als docent is ze actief in verschillende dansscholen en in de dansopleiding van K.A. Redingenhof. Daarnaast geeft ze voor verschillende organisaties dans- en cheerleadingkampen. In onze dansschool zal ze op donderdag de gloednieuwe lessenreeksen Cheerdance en Girly Hiphop geven.