Fanny Heuten

2 jun 2022 | Lesgevers

Fanny Heuten geeft al meer dan 30 jaar lessen en workshops in binnen- en buitenland en is vooral bekend om haar passionele, eigenzinnige en uitgesproken manier van lesgeven. Reeds 30 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans, waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen en workshops.
Ze kende haar opleiding bij Bea Dobbelaere, één van de pioniers van Afrikaanse dans in Vlaanderen. Haar grootste inspiratie haalde ze in het buitenland bij verschillende leraars. Haar focus ligt vooral op Afrikaanse dans, maar gedurende de jaren ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen, zoals Argentijnse Tango, Hedendaagse dans, Flamenco, Salsa … waarin ze zich intensief verdiepte, en waardoor ze een heel eigen en unieke dansstijl ontwikkelde.
In 1993 was ze medeoprichter van Carte Blanche vzw, een dans- en muziekschool voor andere culturen, waar ze gedurende 23 jaar mee de artistieke leiding op zich nam en cursussen, workshops, projecten en dansfestivals organiseerde in binnen- en buitenland.
In 2007 richtte ze de Murga “Sentimento Verde” op, bestaande uit 40 percussionisten en 40 dansers, welke ze bleef coachen tot 2011. In 2011 richtte ze haar eigen danscompagnie “Ssst …un ange passe” op. Daarmee maakte ze o.a. de volgende creaties: “Je danse …ma vie” . “Upstream” voor Zomer Van Antwerpen, Corners of her Mind. In 2016 werd ze medeoprichtster van Stage Rumours.
Fanny geeft de lessen Afrikaanse Dans en Body & Mind Balance voor volwassenen.