Opleidingen

14 mei 2023 | Activiteiten

In de wereld van de kunst, waar creativiteit en expressie centraal staat, speelt opleiding een cruciale rol bij het aanscherpen van talent en het verrijken van vaardigheden. 

Niet alleen binnen onze wekelijkse lessen maar ook in workshops voor evenementen, scholen en organisaties met culturele doeleinden zetten wij in op kunsteducatie.

Zo slaan bijvoorbeeld Vzw Puur en Historalia producties, handen in mekaar met als doel, de ontwikkeling en vorming van kinderen te bevorderen op vlak van beweging, theater, expressie, creativiteit en danstechniek.

Hiermee willen we kinderen en jongeren, binnen een opleidingstraject, de mogelijkheid geven om deel te nemen (als figuranten, acteurs, en/of dansers) aan de historische spektakels van Historalia. Het resultaat van dit intensief traject uit zich in de unieke podiumervaring van een reeks voorstellingen binnen een professionele productie.

Vzw Puur biedt met geschoolde choreografen, monitoren en coaches de nodige artistieke omkadering voor dansers om te kunnen groeien in een vertrouwde omgeving. Opleiding gaat verder dan het aanleren van bewegingen. Door workshops, repetities, individuele coaching en ruimte voor creatieve expressie worden dansers aangemoedigd om hun grenzen te verleggen en hun artistieke visie te verkennen.

De symbiose tussen vorming, performance en een professionele omkadering creëert een unieke ervaring voor zowel artiesten als publiek.